E-bike uit de winterstalling

De blaadjes komen weer aan de bomen, de bloembollen kijken boven de grond uit. Het wordt weer tijd om te fietsen, dus ook de E-bikes komen weer tevoorschijn.

Veel mensen fietsen niet in de winter... of tenminste fietsen een stuk minder dan wanneer het mooi weer is. Dat geeft niets, maar wanneer je dan nu weer wilt gaan fietsen zal je je fiets wel even na moeten lopen. Dat ligt natuurlijk ook aan de manier hoe je hem heb weggezet een aantal maanden geleden 😉

Wanneer je een accu cover gebruikt (ter bescherming van je accu) wordt het nu tijd deze op te bergen. Als je accu te warm wordt is dat zeker niet goed, bij 15 graden boven nul hoef je zeker geen cover meer te gebruiken.

Je fiets vindt het vast weer fijn goed schoon gemaakt te worden... de spinnenwebben er weer af, en als je dan toch goed bezig bent. Loop de remmen, versnelling en ketting even na. Het licht, wellicht batterijen vervangen, en je kilometerteller niet te vergeten. Als je je fiets wast maak hem dan goed droog en gebruik het juiste vet voor elk onderdeel. Zijn er kleine problemen aan je fiets repareer ze dan of laat ze repareren om erger te voorkomen. Onderhoud is het behoud van uw fiets en zorgt ervoor dat u veilig kan fietsen.

Wanneer u op vakantie gaat met de fiets zorg er dan voor dat hij tijdig wordt nagekeken, plan een beurt in. Als het mooi weer is wil iedereen fietsen en is het dus druk bij ons in de werkplaats. Maak op tijd een afspraak om teleurstelling te voorkomen en uw materiaal is ruim op tijd klaar voor de vakantie, u kunt met een gerust hart op weg.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven