Hoe overleven we het winterseizoen?

In de winter is het de kunst in conditie te blijven, ondanks het weer, en te blijven fietsen. Weer of geen weer... WE GAAN! Maar hoe pakken we dat aan?

In de regel is het zo dat goede kleding echt een must is. Wanneer de zomer tot een eind komt, zijn de beenstukken in aantocht. Dit is prettig als het s'ochtends nog koud is en s'middags lekker warm, je kan ze makkelijk uit doen en achter in je shirt meenemen.

Wanneer beenstukken niet meer voldoen gaan we over naar de winterkleding. Laagjes zijn altijd aan te bevelen, te dik aankleden zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen ontploft. Begin daarom altijd met een ondershirt, die is er speciaal voor gemaakt vocht af te drijven waardoor je droog en dus ook warm blijft. Winddichte elementen zijn ook altijd fijn, kleding is nooit helemaal winddicht, maar enkele stukken... zoals bovenbenen en op de borst.

Zoals je je kleding aanpast pas je ook je fiets aan. Banden met meer profiel, spatborden en goede verlichting kunnen hier aan bijdragen.

Wanneer je niet op je racefiets kan/wil, zou je over kunnen gaan op de MTB. Onder alle weersomstandigheden kan je dan fietsen, plaats je dan spatborden... ben je ook nog enigszins beschermt tegen de ergste modder.

Mocht je nog vragen hebben, informeer eens bij ons in de winkel. Er zijn verschillende mogelijkheden. Maar stoppen met fietsen vanwege het weer is nooit een optie!

Scroll naar boven