5 Redenen om NIET te gaan fietsen in de winter… En waarom WEL?!

We kunnen eigenlijk allemaal genoeg redenen bedenken om niet te hoeven fietsen in de winter. Maar eigenlijk diep in ons hart willen we dat helemaal niet. Gewoon doorfietsen en alle elementen trotseren, een gevecht tegen de natuur. Maar met welke excuses kunnen we nu meteen korte metten maken, hieronder een aantal voorbeelden:

Brrrr... het is koud:
Zorg dat je goede kleding aanschaft, je hoeft het namelijk helemaal niet koud te hebben. Winddichte kleding zorgt ervoor dat er geen wind op je lichaam komt. Gebruik goede lagen, begin dus altijd met een ondershirt... en bouw het daarna op! Gebruik goede sportkleding, hier zit geen katoen in! Het excuus van het is te koud heb je nu niet meer.

Brrr... mijn vingers vriezen af:
Wanneer je vingers koud zijn... kan je niet meer goed schakelen, het gevoel van sturen wordt een stuk minder. Handschoenen zijn er in alle soorten en maten, water- en winddicht, het is maar wat je wil. En zelfs aan de grootste koukleum is gedacht. Handschoenen met een accu, een warmte element met een aantal standen. Hoe fijn is dat! Wederom... Geen excuses!

Brrr... ik heb ijskoude tenen:
Begin allereerst met goede wintersokken, zorg dat er merino wool in verwerk is. Deze wol heeft de eigenschap lekker warm te zijn. Het houd lichaamswarmte vast zonder dat het lichaam te warm wordt. Merino wool ademt veel beter dan bijvoorbeeld katoen en andere door de mens gemaakte garens. Ook kan je koude voeten krijgen door te kleine schoenen, je tenen komen klem te zitten en er stroomt geen bloed meer naar je tenen, met als gevolg koude voeten. Fietsschoenen koop je eigenlijk altijd een maat te groot! En ook hier is het zo dat er sokken in de handel zijn met een accu, een warmte element. Winterschoenen zijn zeker ook een aanrader, hier hoeven geen overschoenen overheen want ze zijn water- en winddicht. Voor de ultieme koukleum is dus aan te raden winterschoenen aan te schaffen en sokken met een accu.

Brrr... ik heb een koud hoofd, mijn oren?!:
Onder je helm draag je in de winter een helmmuts, deze houdt je hoofd warm en is groot genoeg ook over je oren heen te trekken. Een bufje voor je nek, of een bivakmuts voor over je hele hoofd, dan is alles beschermt en wordt je niet koud.

Brrr... ik krijg een koude en natte rug:
Om tijdens slecht weer door te fietsen moet je je spul wel goed voor elkaar hebben. Je beschermt je lichaam tegen warmte en koude, maar je kan je fiets ook enigszins aanpassen door goede spatborden op je fiets te plaatsen. En soms kan een klein spatbordje 'Ass-saver' genaamd er al voor zorgen dat de ergste modder niet op je rug beland. Spatborden zijn er in alle soorten en maten te verkrijgen, het is maar net hoeveel modder je onderweg tegen gaat komen. Maar zeker geldt hier ook... door een beetje modder laat je je toch niet uit het veld slaan?!

Nu dit zo allemaal gelezen te hebben komen we eigenlijk tot de conclusie dat je de hele winter... eigenlijk het hele jaar gewoon door kan fietsen. Overal is tegenwoordig wel aangedacht. Maar mocht je nog ergens tegenaan lopen en je afvragen hoe of dit eigenlijk moet... kom eens informeren bij ons in de winkel. De lekker warme koffie staat voor je klaar!

 

Scroll naar boven