Beste bochten techniek mountainbike

Kent je die uitspraak: "vierkant door de bocht!"

Je hebt het tempo er lekker in zitten, de benen voelen goed en je geniet volop. Maar dan komen daar de technische stukken, voor je gevoel vlieg je de bochten door. Maar je fietsmaten lopen elke bocht weer een beetje op je uit. Jij komt gewoon niet zo hard te bocht door als je fietsmaten.  Herken je dit probleem? Dan proberen wij hieronder je enkele tipt te geven om de bochten sneller door te komen.

Bochten rijden is een kunst op zich

We kunnen je wel enkele tips geven over het rijden van bochten in het bos op de mountainbike:

  • stuur de bocht in te duwen
  • vooruit kijken, de bocht door kijken (niet naar die boom kijken! anders krijgt die dadelijk een knuffel 😉
  • pedaal aan de binnenzijde van de bocht hoog houden, dus druk op je andere pedaal!
  • sturen met je schouders en heupen, daar waar deze heen wijzen stuurt je fiets ook heen
  • druk houden op je banden, dan glijden ze niet weg (zorg ook voor genoeg lucht in je banden... niet teveel!)
  • insturen laag-hoog-laag

Dit zijn wat algemene tips voor het bochten rijden, er zijn heel veel verschillende soorten bochten, scherp-, flauwe-, kombochten... noem maar op! Eigenlijk komt het er op neer dat je elke keer iets gaat oefenen. Neem iets in gedachten en oefen daarmee, elke bocht. Je zal zien dat het na verloop van tijd steeds beter gaat.

Wat ook werkt wanneer je met mensen gaat fietsen die de bochtentechniek goed beheersen, zo leer je van elkaar. Wanneer je achter iemand fietst probeer dezelfde lijn te fietsen (snelheid is nu niet belangrijk en komt vanzelf). Ook heeft het zin als die iemand eens achter je fietst en tijdens het fietsen tips geeft. Het blijft oefenen en oefenen, je zal zien dat dit uiteindelijk het gewenste resultaat oplevert. En dat die bochten dan ook leuk worden! Wij wensen je veel succes met oefenen en mocht je nog meer tips en tricks willen ontvangen dan helpen we je graag.

We hebben een aantal leuke videos voor je opgezocht welke je hopelijk verder kunnen helpen:

Winkelwagen
Scroll naar boven