De optimale positie op de fiets

Dat is de belangrijkste voorwaarde voor elke fietser. Ongeacht welk type fiets er bereden wordt: racefiets, mountainbike of toerfiets. En ongeacht voor welk doel: wedstrijd rijden, toeren of recreatief fietsen. Er zijn een flink aantal elementen die bijdragen aan de optimale positie. Het zadel een paar millimeter naar voor of naar achter, hoger of lager, dat snapt iedereen. Maar zelfs de positie van de pedaalplaatjes onder de schoenen of de positie van de voet in de schoen spelen een rol. Om die optimale positie te bereiken heeft Specialized het biomechanische BG FIT-systeem ontwikkeld.

 

BG FIT staat voor Body Geometry Fit Integration Technology

Vrij vertaald betekent het dat de fiets wordt aangepast aan de berijder, in plaats van andersom. Waar voorheen het opmeten van allerlei lengtes van lichaamsdelen voldoende leek, wordt met BG FIT op wetenschappelijke manier en met gebruik van een gonio-meter de ideale positie op de fiets vastgesteld. Dus wil je net als de wielrenners van Team Saxo Bank, Quick.Step-Innergetic of de mountainbikers van de Specialized-ploeg optimaal presteren, dan is een BG FIT-meting meer dan nuttig. Maar de meting is niet alleen voor wedstrijdrenners geschikt, ook toerfietsers en recreanten kunnen zo nog meer plezier beleven aan het fietsen. Iedereen merkt het verschil meteen, hoewel je soms wel even aan de aanpassingen moet wennen.

 

 

Kokkiebikes is erg enthousiast over de BG-Fit

Als racefiets- en mountainbikespecialist wil KokkieBikes graag mee in de nieuwste ontwikkelingen en KokkieBikes wil uiteraard het allerbeste voor de klant. De BG-Fit meting past daar helemaal bij. Daarom bieden wij u graag deze dienstverlening. Kokkiebikes heeft twee opgeleide BG-fitters (Vincent Kok en Matijs Jansen), daarnaast is de expertise in huis gehaald van sporttherapeut Jaap Wiersum. Dit alles om u de perfecte fietsmeting te kunnen bieden.

Afspraak maken

Neem contact met ons op via 0572-373773 of via onderstaand contactformulier.

Scroll naar boven