de Nieuwe Stumpjumer 2019

DE ULTIEME TRAILFIETS

STUMPJUMPER

De nieuwe Stumpjumper is de ultieme trailfiets. Serieus, het ding fietst alsof het op rails rijdt. Het is de meest veelzijdige trailfiets die Specialized ooit heeft gemaakt. En ja, daar zijn we blij om, maar we zijn nog enthousiaster over hoe goed ze de fiets op jou hebben afgestemd. Specialized heeft afscheid genomen van gepatenteerde bullshit, gefocust op jouw behoeften en de nieuwe benchmark in trailfietsen gecreëerd.

Het nieuwe 'Sidearm' frame

Specialized heeft alles uit de kast gehaald om het frame lichter en steviger te maken. Dit leidde tot een enorm efficiënt frame met een nieuw ‘Sidearm’-ontwerp. De Sidearm verbindt alle drie bevestigingspunten van de achterbrug en demper rechtstreeks met het frame. Dit zorgt niet alleen voor een aanzienlijke toename van de stijfheid, maar ook voor betere demperprestaties. Dankzij CAD-software konden ze de nieuwe 3D-vorm testen ten opzichte van de vorige versie van de Stumpjumper. Via Finite Element Analysis (FEA) konden ze bewijzen dat de nieuwe lay-out 20% efficiënter is. Het resultaat is dan ook één van de lichtste trailframes op de markt.

Een nieuw frame dankzij een nieuwe aanpak

Met meer dan twee decennia ervaring met FSR, heeft Specialized zijn bewezen ontwerp nog verder verfijnd. Een goede achtervering komt eigenlijk neer op een evenwichtig huwelijk tussen de framekinematica en de demper. En aangezien ze hun eigen Suspension Team hebben (onder leiding van de ‘King of Suspension’ Mike McAndrews), hebben ze vanaf dag één hand in hand met de framebouwers aan het ontwerp van de fiets gewerkt. Door deze nauwe samenwerking kunnen ze nu meer vertrouwen op de framekinematica en minder op de schokdemper leunen om de rijkwaliteit van de Stumpjumper te perfectioneren. Het eindresultaat? De Stumpjumper is soepel over kleine oneffenheden, stevig in het middenbereik en biedt uitzonderlijke bottom-out ondersteuning.
Scroll naar boven