Mountainbiken op natte en gladde paden

Mountainbiken op gladde en modderige paden. Wat is er nu leuker als vies worden en voldaan thuis komen, volgens mij helemaal niets. Alleen vergt het wel een andere rijstijl als op droge en harde paden. Je zult meer met met je gewicht moeten spelen en leren driften met de fiets.

Eerste zijn er een aantal aanpassingen aan de fiets. Meestal mag de bandenspanning in de modder wat omhoog en een band met grotere nop kan ook geen kwaad. Hierdoor snijdt de band beter door de modder heen en de grote nop zorgt voor meer bite op de ondergrond.

Verder vereist het iets meer onderhoud aan je fiets en meestal ook een andere smeerolie op de ketting. Na de rit direct schoonspuiten en invetten is in de winter extra belangrijk.

Als je in het bos bent zul je snel merken dat je eerder wegglijdt in de modder als op harde ondergronden. Het is dan ook belangrijk om je gewicht goed op de band te houden, dat doe je het makkelijkste door tegen te gaan hangen in de bochten. Op tijd terug schakelen is ook verstandig, een grote modderpoel remt snel af. En schakelen midden in de modder gaat vaak niet meer lukken.

Voor meer informatie hebben wij hieronder een video staan die uitlegt hoe je de techniek aan kan passen op gladde ondergronden. Uiteraard kunt u altijd met de fiets bij ons langs komen om te laten kijken of deze helemaal 'modder' klaar is.

Scroll naar boven