Onderhouds dinsdag: Waarom montagepasta?

Bij ons in de werkplaats is montagepasta niet weg te denken uit het assortiment. Overal is wel wat op te smeren, en alles heeft ook een bedoeling. Hieronder de uitleg over het hoe en wat van montagepasta. Je hebt grofweg gezegd twee soorten, pasta met en zonder korrels.

- Montagepasta met korrels, gebruiken wij om betere grip te verkrijgen. Stel je voor dat je een carbon frame hebt en een aluminium zadelpen, de korrels in de pasta zorgen ervoor dat deze twee materialen een betere grip op elkaar hebben. Door de hechtende werking vermindert het aandraaimoment met 30%, waardoor beschadigingen tot een minimum worden beperkt. Het minimaliseert krassen, bijvoorbeeld bij het verstellen van een zadelpen. Montagepasta voorkomt ook het verdraaien en loskomen van onderdelen en beschermt perfect tegen corrosie.

-Anti Seize pasta, dit is een product ontwikkeld om metalen onderdelen te beschermen tegen corrosie, vreten en vastlopen. Door de speciale samenstelling zijn ze bijzonder geschikt in situaties waarbij grenswrijving wordt gegenereerd door een combinatie van lage snelheid en hoge druk voor als iets weer een keer los moet (bijvoorbeeld bij je pedalen). Om ervoor te zorgen dat het niet gaat oxideren.

Zo zorgen we ervoor dat alles aan je fiets blijft vastzitten en draaien. We kunnen niet meer zonder, welkom in de wereld van de pasta's!

Scroll naar boven