Race Winterbanden

Race Winterbanden

In de winter blijven racefietsen is voor veel mensen wel een dingetje. Het weer is wisselvallig; glad, ijzel, sneeuw, hagel, regen, blad op de weg en vaak is het donker of grijs, en dit alles nodigt niet uit om de fiets te pakken. De racefiets (en ik) blijven lekker binnen in de winterstalling en als het weer het weer toelaat zullen we wel weer verder zien 😉 Maar de hele winter binnen blijven zitten en niet fietsen is ook niet een optie, en dat weten we eigenlijk ook wel. Je komt slecht de winter uit (qua fietsconditie) en vervolgens kost het je de hele zomer om weer in vorm te komen... zonde. Hoe gaan we dit nu aanpakken?

De racefiets blijft lekker binnen in de winterstalling!

Welnu zou je kunnen beginnen met de juiste banden. Zoals je winterbanden voor je auto hebt, zijn er ook winterbanden voor je racefiets... dus... we gaan deze winter gewoon door fietsen, weg is je smoes!

Normaal gesproken wordt, als het koud is, rubber harder en wanneer dit het geval is vermindert de grip van je band op de weg. Zo werkt het bij eigenlijk alle traditionele racefietsbanden. Heb je speciale winterbanden dan wordt het rubber bij vrieskou niet harder, en behoud hij zijn grip! En dat is wat je juist wil tijdens de winter, hoe meer grip hoe beter!

Doorgaans is het ook prettig dat de banden iets breder zijn, breder is ook comfortabeler. Je hebt een groter contact oppervlak met de grond en wegglijden wordt ook lastiger. Een bijkomend voordeel ook nog is de kans dat je lek rijdt minder is en dat vinden we fijn want je wil niet met koude vingers een band gaan verwisselen.

Het is dus een echte must wanneer je de winter door wil fietsen je banden te wisselen naar gelang het weer/seizoen. Voor je eigen veiligheid en dat van anderen. Verschillende merken maken verschillende typen, maar het is zeker van belang dat je je erin gaat verdiepen wanneer je door wilt fietsen. Hier in de winkel kunnen we je adviseren wat het best bij jou wensen past.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven