Klimmen, bochten en sprints - de Allez Sprint Comp kan het allemaal. De Allez Sprint, de meest geavanceerde aluminium fiets ooit, voelt zich even goed thuis in een wedstrijd als in een toertocht.

Het begint allemaal met Specialized zijn DSW (D'Aluisio Smartweld) Sprint Technology. Hiermee kunnen ze de lasnaden precies op de juiste plaats aanbrengen, dat resulteert in comfortabeler en significant stijver frame. Hoe stijf? Het is de stijfste aluminium fiets dat Specialized ooit heeft getest. Elke framemaat heeft een unieke onderbuis, bottom bracket, balhoofd en voorvork, geïnspireerd op onze Rider-First Engineered aanpak die Specialized bij de Tarmac gebruikt. Dit verzekert uniforme prestaties over de gehele maatreeks.

Om ervoor te zorgen dat elke watt aan vermogen wordt doorgegeven aan de weg hebben ze gekozen voor een korte achterbrug die zorgt voor een extreem stijve achterkant. Het houdt echter niet op bij een stijf frame: via hydroforming hebben ze alle buisvormen aerodynamisch geoptimaliseerd om door de wind te snijden.

Voor de afmontage is er gekozen voor het Shimano 105 schakelsysteem, DT R460 wielen en een comfortabel Body Geometry Toup├ę zadel.

Scroll to top