Hoe soepeler je over de weg rolt, des te sneller je bent. En of je nu over de kasseien van Noord-Frankrijk rijdt of gewoon over die ene slechte weg bij jou in de buurt, de Roubaix Expert zal je rit voorgoed veranderen.

Het superlichte frame is opgebouwd uit de Specialized FACT 10r carbonvezels. De ongekende stijfheidswaarden en de nieuwe, snellere en efficiëntere geometrie zorgen voor ongeëvenaarde rijeigenschappen, maar dankzij slim ontwerpwerk hebben ze de pasvorm en zitpositie van de befaamde SL4 kunnen bewaren.

We horen je al denken: "Maar hoe zit het nou met die vering?" Ze noemen het Future Shock, een zuiger in de balhoofdbuis met 20 mm veerweg. Ze hebben deze technologie samen met McLaren Applied Technologies ontwikkeld, en het stelt de fiets in staat om meer verticale flexibiliteit dan ooit te creëren. Specialized zal je de natuurkundeles besparen, maar ze hebben ontdekt dat ze door te focussen op verticale flexibiliteit meer snelheid en comfort kunnen bieden dan ooit. Van alle fietsen die Specialized aan de hand van zijn Rolling Efficiency Model heeft getest, scoort de nieuwe Roubaix beter dan alle andere fietsen op de markt.

De Specialized Roubaix is winnaar geworden van de 2017 Bike radar bike of the year award. 

Scroll to top