Sportvoeding

Wanneer je aan het fietsen bent, heb je voor ogen wat voor een training dit gaat worden. Je doel is bekend. Zowel je fiets als je kleding is aangepast aan het weer, en je kan dus helemaal los gaan, als dat de bedoeling is. Veel mensen vergeten dan het belang van sportvoeding. Want wat heb je eraan als je halverwege met lege benen komt te staan, je bent de man met de hamer tegen gekomen en je bent kapot. Het herstel na de tijd duurt ook een stuk langer,  je spieren zijn kapot. Om dit tegen te gaan is het van belang voeding tot je te nemen.

Tuurlijk is het zo dat er verschillen zijn in het gebruik van sportvoeding, wanneer je traint voor een wedstrijd is het heel anders dan wanneer je een toertocht fietst. Maar je bent sowieso energie nodig om in balans te blijven.

Wanneer je korter dan anderhalf uur traint is eten eigenlijk niet nodig, dit kan je lichaam prima af met de reserves die ze heeft. Maar wanneer je langer gaat fietsen is het verstandig eten bij je te hebben en ook tot je te nemen. Anders put je je lichaam uit en behaal je niet datgene waar je voor gaat.

Er zijn verschillende soorten die je tot je kan nemen, je heb energierepen, gelletjes en sportdrank. Energierepen zijn ook verschillend in vet en vezels, sommige dienen meer als maaltijdreep.

Gelletjes zijn eigenlijk snelle energie, maar wat drinken na een gelletjes is zeker belangrijk. Wanneer je dit niet doet kan dit leiden tot misselijkheid. Er zijn ook verschillende smaken, dus eigenlijk voor ieder wat wils.

Wanneer je moet drinken kan je net zo goed wat energie aan je bidon toevoegen. Dit is te verkrijgen in grote bussen met schepjes die je naar eigen smaak kan toevoegen, of in tablet vorm. Een tablet in je bidon, water erbij, even schudden en klaar. Lekker handig voor onderweg. Probeer een halve liter in een uur te drinken om je vochtbalans op pijl te houden.

Na het fietsen moeten je spieren herstellen, hier hebben je spieren eiwitten en koolhydraten voor nodig. Een eiwitshake geeft je snel de eiwitten die je nodig hebt.

Dan is het eigenlijk ook heel persoonlijk wat jij als persoon nodig hebt, en wat jij ook lekker en prettig vind. Er zijn verschillende merken en smaken te verkrijgen, test wat het best bij jou past. Bij ons in de winkel is een heel assortiment verkrijgbaar, van gelletjes, repen tot sportdrank. Kom maar eens aan om te kijken of er smakelijks bij zit.

Winkelwagen
Scroll naar boven